Optagelse på HLS

Velkommen til Helsingør Lilleskole
Giv dit barn en tryg og lærerig skolegang og bliv selv del af et aktivt fællesskab.

Helsingør Lilleskole understøtter elevernes selvstændighed, mod og lyst til at lære. Engagement, fællesskab og ansvarlighed er bærende for alle skolens aktiviteter, hvor stærk faglighed og kreativitet går hånd i hånd.

Afdelingerne
I det daglige består skolen af tre afdelinger og Opsamleren, som er skolens fritidsordning.
De tre afdelinger er: Lille Afdeling (LA), som omfatter børnehaveklasse samt 1. og 2. Klasse, Mellembygningen (MB), som omfatter 3. til 6. Klasse, samt Overbygningen (OB), som er 7. til 10. klasse.

Traditioner
På skolen er der en række traditioner, som børn, forældre og lærere hvert år glæder sig til at være en del af.

Danse skolen ind og ud
På årets første skoledag i august og på årets sidste skoledag inden sommerferien danser vi skolen ind og ud på boldbanen. Hver klasse danser på deres helt egen måde og selv personalet og forældrene giver en dans.

Venskabsvenner
Når man starter i børnehaveklassen får man en venskabsven i 6. klasse. Under lejrskoleugen, hvor eleverne fra BØ og 6. klasse ikke er på tur, bruger de i stedet ugen til at lære hinanden at kende og udforske hele skolen. Man følger sin store venskabsven indtil de går ud i 10. klasse, så har man 'pause' i 5. klasse og får så sin egen lille venskabsven når man kommer i 6. klasse. Du kan læse mere her.

Fester
Der er to tilbagevendende fester: Kulturjam og sommerfest.
Kulturjam er en julefest i december måned, hvor eleverne optræder med musik og hvor linjefagshold, billedkunsthold og kreahold viser, hvad der er arbejdet med i det første halvår. Sommerfesten har vekslende temaer og er oftest afslutningen på en uges fællesemne.

Teater
Alle tre afdelinger har tradition for teaterprojekter, som vises for forældre og skolens elever.

Lejrskoler
Lejrskolerne er en vigtig del af skoleforløbet. I slutningen af august måned drager alle klasser (undtagen BØ og 6.klasse) på lejrskole. Hele OB er altid på fælles lejrskole og på de andre klassetrin veksler såvel stedet som klassesammensætningen. Børnehaveklassen er hjemme sammen med "deres store venner" fra 6.klasse for at lære hinanden og skolen at kende og for at vænne sig til alt det nye i trygge rammer.

Rejser
Skoleforløbet rummer 4 faste rejser.
6. klasse drager til et nordisk land på en 10 dages rejse i slutningen af 6. Klasse. Altid med kontakt og samvær med en anden nordisk klasse
8. klasse tager på sprogrejse til England i 10 dage.
9. klasse rejser en uge til Tyskland med fast udveksling med 9. Klasse på Regelschule i Stadtilm.
10. klasse rejser 3 uger til Gambia.

Du kan få en oversigt over Lilleskolens særlige ord og begreber her

Synes du, det lyder spændende, og har du lyst til at vide mere om skolen, er du velkommen til at ringe på 49210203 eller komme forbi og besøge os på Fredericiavej 1 i Helsingør. Vi holder desuden Åbent Hus den sidste lørdag i oktober eller den første lørdag i november, hvor skolen præsenteres yderligere. Kontakt skolens kontor for datoen.